اگر به عراق سفر کنید و یا بخواهید با عراقیها معاشرت، کار یا زندگی کنید بدیهی است که باید با سنت و آداب اجتماعی در عراق بیشتر آشنا شوید و دانستن اینها به شما کمک میکند تا بتوانید تجربه موفقتری را در ارتباطات خود با مردم این کشور داشته باشید.
هر کشور برای خود دارای آداب رسوم خاصی است و زمانی که شما به کشور دیگری همچون عراق سفر میکنید، بهتر است با آداب و رسوم میزبان خود آشنایی لازم را داشته باشید. یکی از مسائل حائز اهمیت که میتوانیم در رابطه با سفرهای زیارتی و غیره به کشور عراق به آن بپردازیم، نوع رفتار ما متناسب با آداب و رسوم آنجاست.
مردم عراق همانند روال معمول، صبح را با صرف صبحانه آغاز میکنند و پس از آن به سرکار میروند. در ابتدای روز معمولا قهوه مینوشند و عصرهنگام پسرها به قهوهخانه یا کافی شاپ میروند و بزرگترها نیز در قهوهخانهها دورهم جمع میشوند.
در عراق وقتی دو نفر در صبح با هم ملاقات میکنند از عبارت «صَبَحکُم الله بالخیر» یا «صباح الخیر» استفاده میکنند که در جواب آنها باید گفت: «صباح النور» یا «صباح الیاسمین». از نیمه روز تا غروب آفتاب از عبارت «مساکم الله بالخیر» هم برای خطاب کردن و هم برای پاسخ دادن استفاده میشود.
مردم عراق در صورتی که از کسی نیکی ببینند سعی میکنند تا در اولین فرصت آن را جبران کنند. عراقیها علاقه ندارند تا دِین کسی به گردنشان بماند یا به اصطلاح نمکگیر کسی باشند؛ بنابراین در اولین فرصت در فکر جبران برای طرف مقابل هستند.
مردم عراق به دلیل اینکه سالها در جنگ بودهاند و سختیهای فراوانی کشیدهاند به شدت مصرفگرا هستند. آنها تلاش میکنند تا این عقب ماندگیها را در سبک زندگی بهتر جبران کنند و این در مراسم شادی و عزای آنها جلوه میکند.
سفره عراقیها خصوصاً در میهمانیها، بسیار رنگارنگ و متنوع است. مردم عراق در غذا خوردن بیشتر به غذاهای کبابی و خشک تمایل دارند. در مهمانیهایشان برای پذیرایی از میوه و شیرینی استفاده میشود و مصرف نوشیدنی بین آنها نسبت به ایرانیها بیشتر است.
علماء و مراجع در فرهنگ عراق از جایگاه ویژهای برخوردارند و مردم بیاحترامی به این طبقه از جامعه را ناپسند میدانند.
خیلی مفید بود
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.